All inclusive of toch niet? Als je op vakantie gaat zie je vaak de all inclusive optie voorbij komen, twijfel je of het iets voor jou is om voor deze optie te gaan? Lees dan de voor- en nadelen over verblijf op basis van all inclusive.

all inclusive of niet

Wat is all inclusive?

Een all inclusive vakantie houdt in dat al het eten en drinken bij jouw vakantie is inbegrepen. Zo ontbijt, lunch en diner je elke dag in het hotel. Ook zitten er vaak verschillende activiteiten en faciliteiten inbegrepen. Vaak geldt hoe meer sterren en hoe duurder het verblijf, hoe uitgebreider de all inclusive formule. Zo is er zelfs ultra all inclusive waarbij ook geïmporteerde alcoholische dranken zijn inbegrepen of bijvoorbeeld snacks de hele dag door.

 

All inclusive is vooral heel erg populair in bestemmingen zoals Egypte, Turkije en Tunesië. Maar dankzij de groeiende populariteit zie je deze formule nu ook veel op  verschillende Europese bestemmingen zoals Spanje, Portugal en Griekenland. Bij een all inclusive vakantie kan je er eigenlijk vanuit gaan dat nagenoeg alles is inbegrepen. Het is dus de meeste ‘complete’ vakantie die je kunt boeken.

Voordelen van een all inclusive vakantie

Een all inclusive vakantie heeft veel voordelen. Zo geniet je de gehele dag door van onbeperkt eten en drinken. Je hoeft je tijdens de vakantie dus nergens zorgen over te maken. Je weet van te voren hoeveel je vakantie gaat kosten en hoeft op bestemming alleen nog maar te genieten van al het heerlijke eten en drinken. Heb je dorst? Dan loop je simpelweg naar de bar voor een verkoelend drankje. Dit is een hele ontspannen manier om vakantie te vieren. Maar ook als je liever wat actiever bezig bent tijdens de vakantie is all inclusive vaak een goede optie. Zo beschikken veel all inclusive hotels over een uitgebreide selectie van sportfaciliteiten.

 

Ideaal voor een familievakantie

Vooral voor gezinnen met kinderen is all inclusive een hele aantrekkelijke optie. Zo worden de maaltijden meestal in buffetvorm geserveerd, hierdoor is er een ruime keuze uit maaltijden. Er zit dus altijd wel iets lekkers bij! Ook zijn er vaak meer dan genoeg leuke activiteiten voor de kinderen. Denk hierbij aan gezellige miniclubs en bijvoorbeeld aquaparken met allerlei gave glijbanen. Ook hebben veel hotels leuke faciliteiten zoals tafeltennis, midgetgolf en zelfs schaatsbanen, bowlingbanen en boogschieten kan in sommige hotels. De kinderen zullen zich geen moment vervelen.

 

Veel luxe voor weinig

Naast het feit dat dit een hele relaxte manier van vakantie vieren is. Is het ook nog een financieel aantrekkelijke optie. Vooral in landen als Turkije en Egypte krijg je veel waar voor je geld. Zo geniet je van luxe voor weinig. Doordat je van te voren weet hoeveel je vakantie kost, kom je ook niet voor financiële verrassingen te staan.

All inclusive of niet?

Pine Bay Holiday Resort

Klinkt een all inclusive vakantie als een aantrekkelijke optie? Bekijk dan het prachtige Pine Bay Holiday Resort. Een geliefd all inclusive hotel met veel luxe voor niet al te veel geld. Gasten beoordelen hun verblijf met een 8.4!

Boek jouw all inclusive vakantie naar Pine Bay Holiday Resort hier

Nadelen van een all inclusive vakantie

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen aan een all inclusive vakantie. Zo zijn veel all inclusive hotels nogal groot opgezet. Hierdoor kunnen er veel mensen verblijven in het hotel en kan het nogal druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Ook hebben deze hotels vaak een massaal karakter in vergelijking tot kleinere hotels met een authentiek karakter. Als je op vakantie graag de cultuur wilt ontdekken en echt in een land wilt duiken, dan is all inclusive waarschijnlijk niet de beste keuze voor jou. Dan kan je beter voor logies en ontbijt kiezen en gedurende de dag leuke lokale restaurantjes bezoeken.

Een ander nadeel is dat het hotel er voor zorgt dat er altijd genoeg te eten is, hierdoor blijft er helaas ook vaak veel over. Deze onnodige voedselverspilling is natuurlijk hartstikke zonde. Gelukkige houden steeds meer hotels hier rekening mee. Zo zijn er verschillende duurzaamheidskeurmerken waar je op kunt letten bij het boeken van jouw all inclusive vakantie.

all inclusive of niet

Cerro da Marina

Verblijf je liever in kleinschalige, authentieke hotels? Bekijk dan het charmante Cerro da Marina Hotel in Albufeira. Hier geniet je van Portugese gastvrijheid in een kleinschalig hotel. Gasten beoordelen hun verblijf met een 9!

Boek Carro Da Marina Hotel hier

All inclusive of niet?

Of je kiest voor een all inclusive vakantie ligt er heel erg aan wat voor soort vakantie je wilt. Wil je lekker in het zonnetje liggen en heel de dag onbeperkt genieten van eten en drinken? Of ga je op vakantie met kinderen die graag heel de dag spelen? Of zoek je simpelweg veel luxe voor weinig? Dan is een all inclusive vakantie een uitstekend idee. Maar als je liever het land wilt leren kennen en de lokale cultuur wilt proeven. Dan is verblijf op basis van logies en ontbijt misschien een betere optie voor jou.

all inclusive of niet

Boek jouw vakantie hier

Wat voor soort vakantie je ook wilt boeken. Bij Vakanties.nl vind je altijd een vakantie die bij jouw wensen past. Bekijk ons aanbod.

Boek jouw vakantie hier